Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Van Zutven zet in op lokaal samenwerken, circulariteit en duurzaamheid als mortel in de muur van ondernemen.

Want dat is niet alleen goed voor mens, milieu en maatschappij, maar ook voor de portemonnee. Fossiele brandstoffen worden steeds duurder. Dan scheelt het een slok op een borrel of je met zelf opgewekte energie, reststromen uit de food weer kunt opwaarderen en lokaal kunt inzetten. Wij laten graag zien hoe Maatschappelijk verantwoord ondernemen er bij Van Zutven aan toegaat.

Meer dan 3.000 zonnepanelen

Hiermee voorziet Van Zutven in de dagelijkse energie behoefte. Er komt geen aardgasverbruik meer aan te pas. Daarbij wordt de energie, welke in de vorm van warmte vrijkomt bij het malen, hergebruikt voor klimaatbeheersing. Zuivelpoeders zijn sterk hygroscopisch, waardoor deze bij vochtige omstandigheden makkelijker aankoekt of hard wordt. Het conditioneren van het fabrieksklimaat, zoals Van Zutven met onder andere restwarmte doet, komt de loopeigenschappen van de diverse producten sterk ten goede. Dit ziet men terug in de kwaliteit van de producten.

De lat zelf hoog leggen

Voor het personeel wil Van Zutven het ook goed geregeld hebben. Ons pand is helemaal ingericht op duurzaam gebruik, waarbij veiligheid en welzijn voorop staan. De fabriek voldoet aan alle moderne maatstaven en voldoet aan de hoogste standaarden qua energieverbruik. Daarbij zijn de productieruimtes en sanitaire voorzieningen ingericht met een roestvrijstalen interieur en is een schone werkomgeving meer regel dan voorwaarde.