NON GMO sojabloem

Bij Van Zutven wordt NON GMO Hipro soja ultrafijn gemalen, voor toepassing in onder andere kalver- en biggenmelkpoeders. 

Een zeer fijne granulometrie, een kleine spreiding en een hoge consistentie; dit zijn de belangrijkste producteigenschappen van de NON-GMO Hipro sojabloem van Van Zutven. 

Soja eiwit heeft een hoge biologische waarde. Dit houdt in dat de verhouding van aminozuren in het eiwit gunstig is voor de groei van kalveren en biggen. Aminozuren zijn de bouwstenen voor dierlijk eiwit. Om deze reden kan sojabloem een interessant product zijn om melkpoeders voor kalveren en biggen mee aan te vullen. 

Oplosbaarheid

Sojaschroot is van nature echter slecht oplosbaar. En dat is waar de expertise van Van Zutven om de hoek komt zetten; het ultrafijn malen van de sojaschroot, tot bloem. Voor diverse klanten worden sojaproducten kleiner dan 200 µm, kleiner dan 100 µm of zelfs kleiner dan 80 µm gemalen. Deze deeltjesgrootte, ofwel granulometrie, is belangrijk voor de mate van verteerbaarheid en opneembaarheid in de darm van het jonge dier. Tijdens het maalproces wordt het product nog enkele procenten ingedroogd, waardoor het eiwitgehalte per ton product toeneemt, alsook de loopeigenschappen van het product.

Duurzaamheid 

Er vindt op dit moment discussie plaats over de voor- en nadelen van gebruik van sojaproducten in de Nederlandse feed & food. Van Zutven koopt enkel sojaproducten in van erkende bedrijven in Nederland. Daarnaast verwerkt Van Zutven deze producten zonder inzet van aardgas, en met elektriciteit afkomstig van onze eigen zonnepanelen. De vrijgekomen restwarmte wordt hergebruikt in ons klimaat systeem.

Geïnteresseerd geraakt in het malen van (soja)producten van Nifraco? Laat een bericht achter onder “Contact”.